Grupul TeraPlast este cel mai mare producător de materiale de construcții pentru piața construcțiilor.

Din Grup fac parte: TeraPlast, TeraPlast Ungaria, TeraSteel, TeraSteel Serbia, TeraGlass și Wetterbest.

Misiune și valori

Misiunea Grupului TeraPlast, de a oferi soluții eficiente pentru oameni și mediu, prin produse și servicii de înaltă calitate, a făcut ca grupul să se afle mereu în slujba clienților și a partenerilor săi, dedicându-se în același timp dezvoltării permanente.

Cu o tradiție de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast a fost mereu orientat spre dezvoltare, inovație și sustenabilitate. Astfel, în prezent grupul oferă soluții complete în domeniul construcțiilor, prin cele șase linii de business: instalații, profile de tâmplarie, granule PVC, panouri termoizolante, ferestre & uși și țiglă metalică. TeraSteel Serbia, inaugurată în 2017, este prima unitate de producție deschisă în străinătate, după 1990, cu capital integral privat românesc. Începând cu iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori București, sub simbolul TRP.

În ultimii 10 ani, Grupul TeraPlast a realizat investiții de peste 100 de milioane de euro și, în urma dezvoltării activității de export, produsele sale sunt prezente în peste 25 de țări europene.

 

Scurt Istoric

Din aprilie 2019, activitatea de reciclare se defășoară în cadrul companiei TeraPlast Recycling

1896

Tradiție de peste 120 de ani

Se înființează la Bistrița o unitate de producție a plăcilor ceramice, ce aparține meșterului sas Schuster Walter
1978 - 1990

Linii de producție și înființarea companiei TeraPlast

Primele linii de extrudare profile şi ţevi PVC sunt puse în funcţiune. Prima linie de dozare-malaxare e pusă în funcţiune. Aceasta asigură o parte din necesarul de granule pentru liniile de extrudare existente şi pentru celelalte 22, care au fost puse în funcţiune în cursul aceluiaşi an. În 1990, TeraPlast ia ființă prin divizarea Întreprinderii de Materiale de Construcţii din Bistriţa, care deţinea secţiile de teracotă şi de prelucrare a maselor plastice.
1992

Acces pieţe externe

TeraPlast încheie un parteneriat strategic cu compania maghiară GemencPlast Rt, scopul acestei asocieri fiind asigurarea accesului la pieţele externe prin adoptarea unor tehnologii de producţie avansate
1998

Grupul TeraPlast

Se pun bazele grupului de companii TeraPlast, al cărui fondator şi lider este compania TeraPlast.
2017

TeraPlast Recycling

Încep investițiile în secția de reciclare în cadrul TeraPlast SA, urmând ca activitate să fie demarată începând cu 15 noiembrie 2017.
2019

TeraPlast ajunge la 99% participație în Depaco, deținătorul brandului Wetterbest.

Valoarea totală a achiziției pachetului depășește 17 milioane euro.

Management TeraPlast Recycling